vrijdag 14 mei 2010

Vrijdag 30 april & Zaterdag 1 mei & de meivakantie
Vandaag draaien we dus zonder het bord dat in reparatie is. Het overeenkomstige bord op de andere wiek aan dezelfde roe is er ook uit, anders wordt de molen wanwichtig [Uit evenwicht. Weer zo'n mooi molenaarswoord]. Normaal gesproken gaan de borden er pas uit als het zo hard waait dat alle zeilen zijn opgedoekt, en de molen dan toch nog te snel draait.
Het slechte bord is nummer twee, en ik heb de borden één er ook maar uitgehaald, anders zit er zo´n raar gat ergens in het midden.
Binnen staat de woonkamer voor zover het timmerwerk klaar is in de grondverf, en kunnen we aan het kleuriger werk gaan beginnen. Er is een mooi schema uitgezocht, in overleg met monumentenzorg of zo (daar was ik niet bij). Het is een traditionele kleurstelling uit deze streek.
Hier is Conny aan het werk. Ikzelf doe de grote vakken.

Als we naar huis gaan, dan zien we naast het pad een geroofd ei.
Hopelijk is het niet van Katrientje (zo hebben we onze eendemoeder gedoopt),

De volgende dag.
Katrien zit nog op haar post. Weer een dag later is het nest leeg. Er liggen wateierschalen. Ik ga er maar vanuit dat alles op zijn zwempootjes terecht is gekomen. We gaan lekker door met schilderen, en het begint al wat te worden. De foto hiernaast geeft een indruk van de kleuren. Voor het eindresultaat moet je maar eens komen kijken.

Vrijdag 14 mei.
Weer geen draaidag. We werken de plekjes blij. Als we naar huis gaan hoor ik geklots in de voorwaterloop [=het kanaal(tje) waardoor de molen afwatert op het boezemwater (dat is hier de Ringvaart)]. ??! Dat kan helemaal niet, want die is afgedamd. Die dam is een beetje lek, en er staat nog steeds water in. Er blijkt een ganzepulletje in rond te ploeteren dat er niet meer uit kan. Laarzen aan dus maar. Het beestje laat zich niet al te moeilijk vangen, maar niet nadat ik tot zover in de klei ben gezakt dat mijn laarzen water gaan maken.

Hij weegt toch wel zo'n kilo of twee, drie. Ik laat ´m weer gaan. Het ganzebeest  waggelt verbaasd over de dijk richting zijn familie. Het gaat prima met de ganzenpopulatie hier, er zwemmen vier paren in de buurt, met elk vier of vijf pulletjes. Ik vind het niet zo´n goed idee, die dam. Hij doet af aan het karakter van de molen, er is gevaar dat de fundering uitdroogt, en nu dit. Hij is wel nodig voor het wandelpad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten