vrijdag 4 maart 2011


Schchcheurrrrrr!

Februari begon met een paar dagen harde wind. En gek genoeg richten 48 uur continu windstoten meer schade aan dan ik totnutoe van een storm heb gezien. Die duren ook meestal niet zo lang. In elk geval vond ik een lelijke scheur in één van de zeilen.
Meenemen naar de werkplaats dus. Het repareren noemen we schiemans werk (dat is alles wat met touw of zeil te maken heeft.) Orrspronkelijk was dat mannenwerk. Bij de SMZK hebben we -heel emancipatoir- een schievrouw: Joyce, de molenaar van de Schoterveense molen. En die is daar veel beter in dan ik.

Joyce aan het werk
Dat gaat dus helemaal goed komen. Ondertussen zijn we druk bezig met plannen voor de rest van dit jaar. De keuken die er nu in zit ziet er echt niet uit,
De keuken nu
we zijn eens op het internet gaan speuren, en hebben een nieuw oud keukenblokje gescoord. Uit 1925, precies de goeie stijlperiode, want de molen is in de twintiger jaren bewoonbaar gemaakt.

Zondag geen Jos (molenaar Eenhoorn) en ik 'm afhalen, ondertussen heb ik wat geGimpt om je het mogelijke resultaat te laten zien.

De keuken later..

De rest van de keuken wordt uiteraard ook opgeknapt. Ik denk dat je niet gaat geloven wat je ziet als alles klaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten