vrijdag 22 april 2011

Al een tijdje niets laten horen, kapotte computer. Dat gaan we maar eens inhalen


Half maart, het zeil is gerepareerd en kan er weer voor. Ik heb je wel eens wat laten zien van het goed hangen van een zeil, maar nu hebben we het hele stripverhaal voor jullie.
 

Het is een heel op en neer geloop. Eerst naar boven om een hulplin uit het stormluik te hangen. Dan leggen  we beneden het zeil uit, en maken het aan de rechter onderhoek vast. Als je het dan rechtsboven vast maaktzit het daar al goed.

Dan klimmen we met het zeil los op de rug omhoog. Als het fout gaat moet je het meteen kunnen laten vallen. En als het waait kun je dit maar beter niet doen.
De rechterbovenhoek wordt strakgetrokken en aan het hekwerk geknoopt.
De linkerbovenhoek gaat aan het hulplijntje,Naar beneden, en alles vastmaken alsof je gaat opzeilen.

Dan gaan we weer naar de kap, trekken vandaar de linkerhoek op aan de hulplijn, en maken hem vast aan de roe. Dit is de binnenroe, daar zit een oog.  Aan de buitenroe zit dat anders, daar steekt een zeilarm naar achter. Te zien rechts boven mijn hoofd. Op die manier komt ook dat zeil mooi tegen het hek te hangen.Het zeil wordt aangetrokken tot de plooien eruit zijn. dan is het handig als er iemand beneden staat om te kijken, anders moet je misschien nog een keer op en neer....

                                                Ondertussen krijgen beneden op de grond de kruipalen een verfbeurt. Dat komt er best  goed uit te  zien.                                                                       
                                                                                        

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten