zondag 14 december 2014

Lang geen Vijfhuizer blog gezien? Dat had een reden, maar daarover straks.
Eerst dit.

Kiek bij de Wiek


Vanaf Zondag 21-12 tot Woensdag 24-12  van elf tot vier, houden we op de Vijfhuizer molen een actie voor Serious Request. http://www.kominactie.nl/kiekbijdewiek

Er staat een verkleedkist klaar, je kunt je dan als molenaar, molenaarsechtpaar of -gezin uit groetmoeders tijd verkleden, en een foto laten maken in het historisch ingerichte interieur, of buiten bij de molen. Niet zonder dat er minstens €5.--. in de SR pot is gedaan vanzelfsprekend. We maken ter plekke een afdruk.
De verkleedkist is belangeloos ter beschikking gesteld door Jeichina Hovingh, Atelier Paladijne Theaterkleding Burgwal 95 . We houden je overigens niet tegen om zelf verkleed aan te komen.
Dat zou er uit kunnen zien als het gezelschap uit ons drone-filmpje op YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=pWEMpjlFTiw: 
Zulk mooi weer zal 't niet worden maar volgens de pluim wordt het een graad of 5, niet helemaal bewolkt en kans op wat regen.
Kom dus langs en laat een kiek bij de wiek maken voor het goede doel!

Boze blog


Daar had ik dus een tijdje geen zin in, en wel hierom.
Hier stond de klok


Gejat
Gestolen
Teruggekomen van vakantie bleek er in de molen te zijn ingebroken. Een groot deel van de collectie oud Haarlemse produkten uit de tenstoonstelling is gestolen, samen met de klok, het theelichtje, de scheerdoos en nog het één en ander. Sommige dingen waren gedoneerd, andere voor een zacht prijsje vanwege de leuke bestemming verkregen.


Genakt.
Daarbij komt dat je binnen moet zijn rondgeleid om op het idee te komen om zoiets te gaan doen. Er is kortom meer verziekt dan door het jatwerk alleen. En nu hou ik erover op, want anders word ik alsnog boos. Wat ons goed deed, is dat de politie dit uiterst serieus neemt, er is een uitgebreid sporenonderzoek gedaan.

En Verder...

laten we ons niet op de kop zitten en gaan gewoon door.neuten smeren
Tegelzetten
De neuten [houten glijders die de kap in het gareel moeten houden] zijn eens lekker doorgesmeerd. De winterzeilen zijn opgelapt (waar zou ik zijn zonder Koos) en zitten er weer voor een halfjaar op, en de keuken nadert zijn voltooiing.
De klassieke witte tegeltjes staan prachtig tegen de ossebloedrode achterwand. Dat is een mooie achtergrond voor je Serious Request foto, of niet?

Het resultaat. Daar wil je wel achter staan voor op de foto, toch?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten