dinsdag 22 juni 2010

Zaterdag 29mei
Beetje grijze dag. Er staat weer een hek rond het erf. Rob Joosten heeft nieuwe naamborden gemaakt, en dat ziet er een stuk beter uit dan wat er eerst hing. Daar kwam nog weel eens commentaar op
30 mei.
Nog wat grijzer, en zijn onweersbuien bij. Ik zet zeil op één roe, dan kan ik de molen aanhouden [tijdje stilzetten] met die roe horizontaal als het heftig wordt. Een vertikale bezeillde roe gaat meer tekeer in zi'n geval. Zo'n bui trekt een hoop wind naar zich toe, (de opstijgende lucht voor die bloemkoolwolken moet tenslotte ergens vandaan komen). Dan komt de wind een tijdje uit een andere hoek en kan zelfs achter de zeilen komen. Als de bui over is getrokken is ie weer terug. Vandaar aanhouden, daar ga je niet achteraankruien.
Een uitgeputte jonge mees komt even uitblazen.
We krijgen een dikke bui recht over ons heen. met donderslagen, dus moet de bliksemafleider eraan. Helaas heb ik maar één aansluitbeugel, en die zit net op de verkeerde roe. Daar ga ik er nog een paar van bestellen. Als het opklaart draaien we nog een uurtje door. Van achteren ziet de bui er imposant uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten