zondag 9 maart 2014

Voorjaar
2 februari. Het werk aan de Molen is opgeleverd, en we draaien weer
Voor molenaars ziet dit er wat slordig uit, 2 volle en bijna alle borden eruit, maar die staan in de werkplaats om geschilderd te worden. binnen kunnen we alles wat uit de weg was gezet weer op z'n plaats zetten.
We zijn gevraagd om als examenmolen voor de stichting vrijwillige molens beschikbaar te zijn. Dat betekent dat we de kandidaten de gelegenheid moeten bieden om met de molen vertrouwd te worden, en op de dag zelf er als gastheer te zijn.
Windborden

23 februari
Na een paar weekeinden met ****-weer, komen drie van de vier kandidaten voor het eerst langs. Eens kijken hoe ze het doen. Het is wel heel anders om met vier molenaars aan de gang te zijn dan in je eentje. Ik laat ze eerst de molen zien, en ben benieuwd of ze de bijzondere details -elke molen heeft die wel- op gaan merken. En daarna alle windborden erin die van de werkplaats terug zijn. Best wel handig om dan een paar man extra te hebben....
 MIO op weg naar de top

9 maart.
Vandaag mooi weer met weinig wind voorspeld. Ik heb me voorgenomen om de adspiranten de zomerzeilen voor te laten dragen. Weer zo'n klus waar je in je eentje veel langer meer bezig bent. Best wel handig al die hulp. Iedereen is ervoor. MIO's (Molenaars In Opleiding) vinden dit altijd een soort uitje, omdat je weer eens heel anders met de molen bezig bent.
Ik vind het er allemaal prima uitzien, deze mensen kun je wel op een molen loslaten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten