zondag 6 april 2014

6 april
Twee Halve & twee Hoge Lijnen , is dat 
niet bijzonderailleur?
(foto door Ton Leegwater)
Na het verlenen van alle hand en spandiensten zijn de MIO's (Molenaar In Opleiding), lekker bezig geweest  met hun eigen ding. De meest exotische zeilvoeringen kregen we te zien.
Meten aan de askop
Vorige week vrijdag hebben we er nog een extra dag voor genomen. Ik moest er toch zijn omdat er bliksemafleider controle was. Dat wordt door een paar mannen van de Vereniging de Hollandse molen uitgevoerd. Best wel een leerzame exercitie voor uw molenaar, en voor de MIO's.

Ton werkt aan onze contacten
Zaterdag 28 maart was het Earth Hour. De gemeente had er bij de stichting op aangedrongen om de molens mee te laten doen. Het was er best een goeie avond voor, met een mooie heldere hemel. Leek ons wel leuk om een paar sterrenbeelden aan te wijzen (andere hobby), alleen kwam er niemand langs. Dat was bij de Adriaan en de Schoterveense ook zo.
Jupiter (die dikke) in het sterrenbeeld 
Tweelingen (de twee kleintjes).
En één uurtje per jaar is al zo mager. Dat viel me dus best tegen, en de volgende keer zullen we heel wat moeilijker (niet) voor zoiets te porren zijn.  De actie werd (naar mijn idee nogal strijdig met de bedoeling) afgesloten met een spetterende lichtshow op de Grote Markt. En sterrenkijken?
dat doen we maar hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten